Sponsorzy

Zapraszamy organizacje i firmy do współpracy przy V Podkowiańskiej Dysze. Ofertę sponsorską wysyłamy na życzenie. Kontakt w sprawie sponsoringu: bieg@ptb-podkowa.pl

V Podkowiańską Dychę wspierają:
1.Decathlon właściciel marki dla biegaczy Kalenji.
Kalenji oferuje produkty do biegania po asfalcie, po bieżni lub w naturze. Stworzona w 2004 roku, marka Kalenji od ponad dziesięciu lat, tworzy produkty zgodnie ze swoją filozofią dostępności i bliskości z biegaczami: od najbardziej zaawansowanych do początkujących, dla biegaczek, biegaczy i dla dzieci. Zachęcić do biegania i trwale udostępnić tę przyjemność każdemu człowiekowi, to leitmotiv marki.
Decathlon ufundował nagrody dla najszybszych oraz do rozlosowania wśród zawodników.

2. MPM to firma i marka zmechanizowanego sprzętu AGD z ponad 20-letnią tradycją.

Od momentu powstania firmy w 1989 roku, główną dziedziną działalności jest branża drobnego zmechanizowanego sprzętu AGD. Dziś w asortymencie firmy dostępnych jest blisko 250 zmechanizowanych produktów do kompleksowego wyposażenia kuchni i innych pomieszczeń domowych. MPM funduje nagrody dla zawodników, którzy staną na podium biegu na 10 km oraz do rozlosowania między zawodników.

3. Active Prosperia Doradztwo Finansowe i Ubezpieczenia Sp. z o.o.– firma działająca w sektorze ubezpieczeń i finansów od 24 lat.

Pomagają Klientom wybierać najlepsze oferty ubezpieczeniowe, oszczędzać i pomnażać kapitał. Właściciele są pasjonatami podróży, turystyki i wielu dyscyplin sportowych: z powodzeniem biegają, uprawiają narciarstwo, nordic walking (na poziomie instruktorskim), żeglarstwo lodowe (profesjonalnie) i wodne, wind-surfing i kite-surfing. I dzięki temu, że  udzielają się społecznie zostali naszymi sponsorami. www.facebook.com/active.prosperia.
Active Prosperia ufundowała główną nagrodę do rozlosowania wśród zawodników – zegarek Garmin Forerunner 630 HRM.

4. Żywiec Zdrój S.A – z grupy Danone
.
Marka Żywiec Zdrój narodziła się w malowniczo położonej miejscowości Cięcina na Żywiecczyźnie, gdzie na terenie nazywanym Wzgórzem Abrahamów znajduje się źródło oraz zakład produkcyjny.  Tak więc na mecie mazowieckiej Dychy nawodni was górska woda ufundowana przez naszego sponsora.

5. Egmont – wydawca książek dla dzieci

Egmont wspiera Podkowiańską Dychę od samego początku. To największy w Polsce wydawca książek i czasopism dla dzieci. Wszystkie dzieci uczestniczące w biegach na dystansie 400 i 800m otrzymały książki ufundowane przez Egmont. Dziękujemy a rodziców odsyłamy na stronę sklepu internetowego Egmontu www.egmont.pl

6. SkiTeam – warszawska firma znana ze sprzedaży rowerów i sprzętu narciarskiego. W tym roku ufundowała nagrodę główną – Rower Cube Analog.