Rowerem z Chełmońskim

DSC_0408100 rocznica śmierci Józefa Chełmońskiego była świetną okazją, żeby przypomnieć twórczość tego wielkiego artysty. W pierwszy dzień wakacji 28 czerwca 2014r. wyruszyliśmy z Podkowy Leśnej na wycieczkę rowerową do pałacu w Radziejowicach, gdzie mogliśmy obejrzeć dzieła malarza. Wycieczka miała charakter rodzinny, integracyjny, krajoznawczy. Trasa  przebiegała mało uczęszczanymi drogami, wśród malowniczych pól i łąk oraz lasem. Dystans okazał się nieco dłuższy od zakładanego (ok 46 km), co w żadnej mierze nie przeszkodziło w sprawnym przemieszczaniu się na dwóch kółkach nawet kilkulatkom. Wycieczka była okazją do towarzyskiego spotkania, nawiązania nowych znajomości wśród osób które preferują aktywną formę spędzania wolnego czasu.

ulotka_chełmońskiROK CHEŁMOŃSKIEGO

100 rocznica śmierci Józefa Chełmońskiego jest świetną okazją, żeby przypomnieć twórczość tego wielkiego artysty. W pierwszy dzień wakacji 28 czerwca 2014r. zapraszamy na wycieczkę rowerową do pałacu w Radziejowicach, gdzie będziemy mogli obejrzeć dzieła malarza. Wycieczka ma charakter rodzinny, integracyjny, krajoznawczy. Trasa będzie przebiegała jak najmniej uczęszczanymi drogami i lasem.  Do przejechania mamy ok. 40km. Prowiant na drogę – każdy zapewnia sobie we własnym zakresie.

Dzieci powinny mieć założone kaski. Zwiedzanie wystawy w Pałacu kosztuje 10zł bilet normalny, 7zł ulgowy, przy zebraniu grupy dzieci i młodzieży powyżej 25 osób – cena biletu 5 zł.chełmonski