Szlakiem Ojców Założycieli

Szlakiem Ojców Założycieli -14 czerwca 2015r.

szlakiem ojców

W tegorocznym Festiwalu Otwarte Ogrody Podkowiańskie Towarzystwo Biegowe proponuje zwiedzanie Podkowy w marszu z kijkami. Było bieganie, były rowery, czas na nordic walking.  Kontekst historyczny mamy nadzieję urozmaici sam marsz, a instruktor nordic walking nauczy i przypomni zasady prawidłowego chodzenia wszystkim zainteresowanym. Obecność z kijkami nie jest obowiązkowa, wszyscy, którzy chcą wziąć udział maszerując lub jadąc na rowerze też są mile widziani. Ruszamy w niedzielę o godzinie 10.00 ze stacji WKD Podkowa Główna. Przewidziana długość trasy 5-6km (ok. 1-1,5 godziny). Zapraszamy.

————————————————————————————————————————

SympatykóDSC_4280w chodzenia z kijkami zapraszamy do Podkowy w Otwarte Ogrody – 14 czerwca.  Podkowiańskie Towarzystwo Biegowe nawiązując do 90 rocznicy powstania miasta organizuje tego dnia spacer (marsz) szlakiem Ojców Założycieli. Połączenie historii z tradycją sportową Miasta Ogrodu oraz nowoczesną formą treningu i spędzania czasu, mamy nadzieję przyciągnie różne pokolenia uczestników. Spotkanie poprowadzi przewodnik i trener nordic walking.

Więcej informacji wkrótce.