Klasyfikacja Rodzinna

Startujecie Całą Rodziną? Warto zgłosić się do Klasyfikacji Rodzinnej. Dla Najliczniej Reprezentowanej Rodziny przewidzieliśmy atrakcyjne nagrody. W tym roku zmieniliśmy sposób zgłaszania rodzin do Klasyfikacji Rodzinnej. Będzie to można zrobić już na etapie zapisów na stronie datasport.

Regulamin rywalizacji rodzinnej w czasie imprezy V Podkowiańska Dycha w dniu 28.05.2017

1. Celem rywalizacji jest popularyzacja rodzinnego uczestnictwa w imprezach sportowych
2. Na poczet rywalizacji rodzinnej w czasie III Podkowiańskiej Dychy przyjmuje się następującą definicję „drużyny rodzinnej”: W jej skład mogą wchodzić krewni i powinowaci czyli dzieci, rodzice, dziadkowie, mężowie, żony, teściowie, zięciowie, synowe, bracia i siostry. Posiadane tego samego nazwiska nie jest wymagane.
3. Aby wziąć udział w rywalizacji należy:
a) zgłosić członków rodziny do klasyfikacji na etapie zapisów lub w czasie późniejszej edycji.
b) wziąć udział w rywalizacji i ukończyć bieg. Tylko członkowie drużyny którzy ukończą bieg będą liczeni do rywalizacji.
4. Zgłoszenia są przyjmowane do końca trwania zapisów internetowych.
5. Rywalizacja przebiega w dwóch kategoriach:
a) Biegów dużych (10 km, 3km Bieg Bez Barier, Nordic Walking)
b) Open (wszystkie biegi łącznie z biegami dla dzieci)
6. Rywalizację drużyn rodzinnych w każdej z powyższych kategorii wygrywa najliczniej reprezentowana rodzina.
7. W przypadku dwóch lub więcej drużyn rodzinnych o tej samej liczbie członków wygrywa drużyna, której suma zajętych miejsc w biegach liczonych do kategorii przez trzech członków drużyny da najmniejszą liczbę. Jeśli i to nie wyłoni zwycięzcy organizatorzy przyznają zwycięstwo ex-aequo.
8. Nagrody na drużyn, które zajmą I miejsce w każdej z kategorii, będą podane na stronie organizatora. www.ptb-podkowa.pl
9. Wszelkie wątpliwości dotyczące regulaminu rozstrzyga organizator.