Atrakcje w Miasteczku Biegowym

Drodzy Biegacze, Kibice i Sympatycy

Tradycją Podkowiańskiej Dychy jest Miasteczko Biegowe ulokowane w pobliżu startu/mety z wieloma atrakcjami nie tylko dla biegaczy. Nie inaczej będzie w czasie V edycji biegu. Będą nasi i wasi starzy znajomi oraz nowe firmy i instytucje. Dla dzieci przewidzieliśmy wiele atrakcji sportowych (będą łucznictwo,jazda konna, tenis) Dorośli będą mogli skorzystać z porady fizjoterapeutów, masażystów i trenerów biegowych. Jak zawsze będą lokalni restauratorzy.

Na łączce przy stawie będzie można wcielić się przez chwilę w Robin Hooda strzelając z łuku do tarczy pod okiem fachowca z sekcji łuczniczej z Podkowy.

Rok temu wielkim powodzeniem cieszyły się konsultacje prowadzone przez Koło Naukowe Odnowy Biologicznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego występujące w tym roku pod nazwą Studenckie Koło Rehabilitacji Klinicznej i Biomechaniki.  Specjaliści z Centrum Rehabilitacji Vita z Pruszkowa będą wspierać uczestników Dychy radą i silnymi dłońmi.

Nad stawem rozłoży się klub Szarża z końmi, na których dzieci będą mogły pojeździć pod opieką instruktora.

EXPO Zdrowie to projekt, która odbywa się w miejscach publicznych takich jak szkoła, centrum handlowe czy rynek miasta, dzięki czemu jest łatwo dostępne dla odwiedzających. A jego interakcyjny charakter sprawia, że szybko zyskuje kolejnych zwolenników. Program realizuje zespół specjalistów: lekarzy, promotorów zdrowia, terapeutów uzależnień, których wspierają lokalni wolontariusze – entuzjaści i praktycy zdrowego stylu życia. Wystawa składa się z ośmiu stanowisk, a każde z nich promuje jedno hasło zdrowego stylu życia: właściwe odżywianie (dieta), ćwiczenia fizyczne, wodę, światło słoneczne, wstrzemięźliwość, powietrze, odpoczynek i spokój.

Tenis Life zajmie się sportowymi animacjami dla dzieci i dorosłych

Bardzo się cieszymy, że będziemy gościć po raz drugi Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Milanówku prowadzone przez wolontariuszy Fundacji im. 120-lecia TOZ w Polsce. Mamy nadzieję, że bezdomne psy i koty znajdą nowe przyjazne domy.