Nagrody

Mamy kilka kategorii nagród dla uczestników V Podkowiańskiej Dychy. W miarę finalizowania rozmów ze sponsorami i fundatorami nagród będziemy podawać więcej szczegółów. Poniżej to co wiemy w momencie uruchomienia zapisów.

I. Nagrody dla Zwycięzców Biegów

1. Bieg 10km
Za zajęcie miejsca „na pudle” w biegu na 10 km oprócz pucharów przewidzieliśmy  ufundowane przez firmę Decathlon karty podarunkowe.

Za zajęcie I miejsca w kategorii mężczyzn i kobiet – karta podarunkowa o wartości 500zł
Za zajęcie II miejsca w kategorii mężczyzn i kobiet – karta podarunkowa  o wartości 300zł
Za zajęcie III miejsca w kategorii mężczyzn i kobiet – karta podarunkowa  o wartości 200zł

MPM ufundował z kolei 6 blenderów kielichowych MBL-15 a Vita karnety na wizytę u specjalisty.

Ponadto pierwsze trzy panie i pierwszych trzech panów w klasyfikacji Samorządowiec otrzymają puchary oraz nagrody ufundowane przez Organizatora. Uwaga przy niższej frekwencji niż 15 osób w kategorii Samorządowiec Organizator zastrzega sobie prawo do nagrodzenia wyłącznie pierwszej zawodniczki i pierwszego zawodnika.

Zwycięzcy w kategoriach wiekowych otrzymają puchary oraz prezenty od przychodni VITA.

2. Bieg Bez Barier, Nordic Walking

Pierwsza trójka w kategorii kobiet i mężczyzn w Biegu Bez Barier i Nordic walking otrzyma puchary oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez Organizatora oraz Sponsorów.

3. Nagrody dla drużyn rodzinnych
Ponadto przyznamy nagrody w kategorii najliczniej reprezentowana rodzina w dwóch kategoriach:

1. Duże Biegi (10 km + 3 km + Nordic Walking). Za zajęcie I miejsca – karta podarunkowa od firmy Decathlon o wartości 500zł
  2. Open (10 km + 3 km + Nordic Walking + Biegi dzieci). Za zajęcie I miejsca – karta podarunkowa od firmy Decathlon o wartości 500zł

Uwaga, aby wziąć udział w rywalizacji rodzinnej należy zgłosić rodzinę w czasie rejestracji do biegów na stronie datasport. Zasady rywalizacji rodzinnej do poczytania tutaj.

4. Nagrody dla dzieci
Każde dziecko, które ukończy bieg otrzyma książkę ufundowaną przez naszego sponsora – wydawnictwo Egmont.

5. Nagrody do rozlosowania wśród obecnych
Aby mieć szanse wygrać musicie zrobić kilka kroków. Po pierwsze zapisać się na jeden z biegów (10 km, Bieg Bez Barier – 3km) lub Nordic Walking (3km). Po drugie opłacić start. Po trzecie być w Miasteczku Biegowym przy scenie około godziny 13-tej w dniu zawodów 28 maja. Po czwarte zakrzyknąć „jestem” jeśli sierotka losująca wylosuje Wasz numer startowy. Po piąte odebrać nagrodę. I tyle.

W tym roku mamy dwie główne nagrody: Do czepialskich – wiem, że główna powinna być jedna ale chyba ważniejsze jest, że są dwie super cool nagrody niż purystyczna poprawność językowa :

Pierwszą główną nagrodą do wygrania jest – ufundowany przez firmę Active Prosperia Doradztwo Finansowe – zegarek Forerunner 630 HRM, najwyższy model zegarka biegowy firmy Garmin. Forerunner 630 to zegarek GPS do biegania wyposażony w kolorowy wyświetlacz dotykowy o wysokiej rozdzielczości. Oprócz standardowych funkcji pomiaru, czasu, dystansu biegu, tempa biegu i okrążenia posiada między innymi funkcję zaawansowanej dynamiki biegu, funkcje pomiaru natężenia wysiłku, wydajności i progu mleczanowego.

Drugą Główną Nagrodą jest rower Cube Analog o wartości 3099 zł
Fundatorem tego samojeżdzącego roweru 🙂 jest Miasto Podkowa Leśna i firma Ski Team.

Złapałeś bakcyla kolarstwa górskiego? Nie mylisz już Shimano z Szymonem, Cube z Kubą i RockShox z RockCafe? W takim razie wysokiej jakości rama aluminiowa, zrównoważone prowadzenie oraz szybkie reagowanie modelu Analog będą dla ciebie idealne do zabawy na trasie. Wszystko jedno czy będzie to krótka przejażdżka czy dłuższa trasa górska. Możesz wybrać koła 27,5 lub 29 cala – obydwa są dopasowane ergonomicznie tak, aby zapewnić ekscytującą, dynamiczną jazdę – i to po niezwykle korzystnej cenie. Nie zmieścimy wszystkich powyższych informacji na górnej rurze. jedno słowo musi wystarczyć: Analog. Więcej na stronie www.skiteam.pl oraz www.cube.pl

Dzięki współpracy sponsorskiej z firmą Decathlon i MPM Organizator ufundował również wiele innych ciekawych nagród. Oto niektóre z nich:

• plecak nawadniający z bukłakiem na wodę.
  • plecak do biegów górskich
  • „nerka” biegowa
  • czołówka do biegania