Ważne Informacje Przed Biegiem

Poniższy tekst można pobrać także w formacie PDF:  Ważne informacje przed Biegiem – aktualizacja 26.05

Drodzy Biegacze i Biegaczki,
Czekamy już na Was w Podkowie Leśnej. Poniżej znajdziecie informacje, które pomogą Wam sprawnie przybyć na start, odebrać pakiet startowy i wziąć udział w biegu, na który się zapisaliście. Uwaga  zauważyliśmy (26.05) jeden błąd. Dekoracje zwycięzców biegów na 3km i Nordic Walking zaczynają się o 12.10 a nie jak podaliśmy o 12.45 (wtedy będą już dekoracje 10km). Nanieśliśmy już korektę.

1. Odbieranie Pakietów Startowych
    Odbiór pakietów startowych wszystkich biegów (w tym biegów dzieci) w biurze zawodów, które będzie mieścić się w szkole podstawowej nr 2 im. św. Teresy, ul. Modrzewiowa 41 (obok Kościoła). Ok 300 metrów od stacji kolejki WKD Podkowa Leśna Główna.  Godziny pracy Biura: Sobota 27 maja 15.00-19.00, Niedziela 28 maja 7.30 -10.30

Aby odebrać pakiet startowy trzeba posiadać:

1. Dokument ze zdjęciem (dowód, paszport, prawo jazdy)
  2. Jeśli ktoś odbiera pakiet za kogoś innego prosimy o przedstawienie pisemnego upoważnienia wystawionego na osobę, która odbiera.
  3. Warunkiem odebrania pakietu startowego przez osobę nieletnią lub dla osoby nieletniej jest dostarczenie nam pisemnej zgody rodzica/opiekuna na start osoby nieletniej
  4. Warunkiem odebrania numeru startowego dla dziecka jest również dostarczenie w/w zgody.
  5. Wzory upoważnienia i oświadczeń/zgody rodzica lub opiekuna są do pobrania z naszej strony w zakładce „pliki do pobrania”

2. Przyjazd do Podkowy Leśnej – parkowanie – dojście na start
Zachęcamy do przyjazdu do Podkowy Leśnej kolejką WKD, która chodzi co ok 15-20 minut. Z centrum Warszawy tylko 40 minut. Samochodem niewiele szybciej.
UWAGA:  Parkowanie pod biurem zawodów nie będzie możliwe – brak miejsc parkingowych. Policja regularnie wlepia w tej okolicy mandaty za parkowanie na chodnikach. Zmotoryzowanych prosimy o szukanie miejsc do parkowania w Podkowie Leśnej po drugiej stronie torów niż ta, po której odbywają się zawody.

Z biura zawodów na start, który znajduje się na końcu ulicy Lilpopa w Parku Miejskim jest około 750 metrów.  Na naszej stronie www.ptb-podkowa.pl w zakładce biuro zawodów są mapki orientacyjne.

3. Ramowy Plan Dnia

1. Otwarcie Miasteczka Biegowego – 9.00
  2. Rozgrzewki – 9.45 dla dzieci i 10.45 dla dorosłych. Prosimy potraktujcie rozgrzewki poważnie; przed dystansami do 10km to sprawa obowiązkowa.
  3. Start biegów dzieci – 10.00
  4. Start Biegów 10km, 3km i Nordic walking – 11.00
  5. Dekoracje zwycięzców biegów dziecięcych – ok.11.45
  6. Dekoracje zwycięzców biegów 10km, 3km, Nordic Walking – ok.12.10
  7. Losowanie nagród ok.13.20

4. Woda na trasie biegu
Na trasie biegów 3km i Nordic Walking nie ma punktów wodnych. Na mecie każdy zawodnik otrzyma butelkę wody.
Na trasie biegu 10km będzie punkt wodny, który biegacze odwiedzą dwa razy.  Raz na 3 kilometrze i raz na 7 kilometrze trasy. Na mecie każdy zawodnik otrzyma butelkę wody.

5. Prysznice
Będą dostępne do godziny 14.00 w szkole przy ulicy Modrzewiowej, w której działa biuro zawodów

6. Depozyt
Będzie czynny od 7.30 do 14.00 w niedzielę. Rzeczy do depozytu (za wartościowe przedmioty Organizator nie odpowiada) można oddawać w Biurze Zawodów. UWAGA: odbiór rzeczy z depozytu będzie w Miasteczku Biegowym przy mecie.

Życzymy udanego biegu,

Organizatorzy z Podkowiańskiego Towarzystwa Biegowego